Νέα Ζηλανδία: Πάνω από 100 φάλαινες και δελφίνια νεκρά

Περισσότερες από 100 φάλαινες πιλότοι και δελφίνια πέθαναν αφού εξώκειλαν στα απομονωμένα νησιά Κάθαμ, περίπου 800 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ενενήντα επτά φάλαινες πιλότοι και τρία δελφίνια έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλες 28 φάλαινες  και τρία δελφίνια έπρεπε να υποβληθούν σε ευθανασία, δήλωσε το προσωπικό του Υπουργείου Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας (DoC).

“Μόνο 26 φάλαινες ήταν ζωντανές τότε, οι περισσότερες από τις οποίες έμοιαζαν αδύναμες, και τους κάναμε ευθανασία λόγω της θαλασσοταραχής και επειδή ήταν σχεδόν βέβαιο ότι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες υπήρχαν στην περιοχή”, επεσήμανε η Τζέμα Ουέλτς, αξιωματούχος της DOC, 

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι συχνά στα νησιά Κάθαμ, με αποκορύφωμα το 1918, όπου πέθαναν σχεδόν 1.000 κήτη, ενώ κατά μέσο όρο πάνω από 300 δελφίνια και φάλαινες πεθαίνουν στις παραλίες της Νέας Ζηλανδίας κάθε χρόνο.

Υπεύθυνη είναι και η κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς η υψηλότερες θερμοκρασίες στα νερά των ωκεανών μεταφέρουν τα θηράματα των φαλαινών πιο κοντά στην ακτή και να τις αναγκάζουν να αναζητούν την τροφή τους σε ρηχά νερά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Guardian 

 

Προηγούμενο άρθροΝΔ: Τέσσερις αλήθειες για το ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΑποκαλύψεις της Μέγκαν Μαρκλ για την αποβολή του δεύτερου παιδιού της – Μιλά στην ΕΡΤ ο πρώην γραμματέας της βασίλισσας