Β. Κικίλιας: Δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση

«Από τον περασμένο Νοέμβριο, έκανα το καθήκον μου ως Υπουργός Υγείας στο αγωνιώδες κάλεσμα του Δημήτρη Κοντοπίδη και των ασθενών με Κυστική Ίνωση. Προστατεύσαμε τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση που βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο και επιβαρυμένη κατάσταση, ενεργοποιώντας στην χώρα μας πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης για την επαναστατική θεραπεία που είχε κυκλοφορήσει τότε στην Αμερική» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Κικίλιας, «φτιάξαμε μαζί με τους ασθενείς το πρώτο Εθνικό Μητρώο για την Κυστική Ίνωση, ένα εργαλείο πολύτιμο για τους ασθενείς, την επιστημονική κοινότητα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να παρέχει στοχευμένα υπηρεσίες Υγείας όπου και όπως χρειάζεται.

»Πλέον προχωράμε με εξαιρετικούς ρυθμούς τη διαπραγμάτευση για την αποζημίωση της επαναστατικής θεραπείας, με σκοπό όλοι οι ασθενείς με κυστική ίνωση στην Ελλάδα να έχουν ισότιμη πρόσβαση με τους ασθενείς στην υπόλοιπη Ευρώπη.

»Δεν σταματάμε όμως στο φάρμακο. Όπως είχα δεσμευτεί, συνεχίζουμε την προσπάθεια στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση για την ανάπτυξη του νέου σύγχρονου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Kέντρου στο Ωνάσειο».

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως στόχος είναι οι ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα, όπως τα νεαρά παιδιά με Κυστική Ίνωση, να έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

«Με τις νέες θεραπείες, οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση μπορούν να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον και θα σταθούμε δίπλα τους, ώστε η Ελλάδα να έχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη αναφορικά με τις Μονάδες Κ.Ι. και τη στελέχωσή τους», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μήνυμα του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Ν. Γ. Παπαϊωάννου, για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθροBlack Friday και Cyber Monday: Μέσω e-shop οι προσφορές από τα καταστήματα