Αθ. Εξαδάκτυλος: Έκκληση να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στην εκπομπή «συνδέσεις» της ΕΡΤ1, σχετικά με το δεύτερο πανδημικό κύμα.

Έκανε έκκληση στους πολίτες της κοινωνίας να παραμείνουν στα σπίτια τους. Να περιοριστούν στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον και να πραγματοποιούν τις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους.

Σχετικά με το δεύτερο πανδημικό κύμα που έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε:

«Η ευχή και η προσπάθεια όλων θα πρέπει να είναι τα νούμερα να παραμείνουν σ’ αυτά τα επίπεδα. Αν κοιτάξουμε στην γειτονική μας Βουλγαρία τα νούμερα των θανάτων είναι τριψήφια. Κάνω μια έκκληση να περιορίσουν τις επαφές τους στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και οι εξόδοι από το σπίτι να περιοριστούν μόνο στις αναγκαίες εξόδους».

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας ακόμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για χέρια και μάλιστα καλούν γιατρούς από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσουν τα νοσοκομεία.

«Η τηλεκπαίδευση ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη μάχη κατά του κορονοιού είναι μια λύση έσχατης ανάγκης, μια λύση της τελευταίας επιστράτευσης. Όλοι θα δώσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε», τόνισε.

«Είμαστε πιο εκτεθειμένοι κάντε το έργο μας λίγο πιο εύκολο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19 που προσβάλλει συχνότερα ενήλικες σε σχέση με παιδιά, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε:

«Θα πρέπει να μην υπάρχουν εξωτερικές επαφές των παιδιών. Τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο στενό τους οικογενειακό περιβάλλον».

Τέλος έκλεισε με ένας αισιόδοξο μήνυμα: «Ας κάνουμε τα πάντα για να έρθει νωρίτερα η άρση των μέτρων και να έχει μειωθεί το μικρότερο δυνατό χτύπημα».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Από αύριο η διανομή 50.000 ιατρικών μασκών στους πωλητές λαϊκών αγορών της Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΠΟΥ: Ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν αρκεί για την καταπολέμηση της πανδημίας