Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη 17η Νοεμβρίου – Αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ημέρα που φέτος θα εορταστεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες λόγω πανδημίας. Ήδη έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας. Έχει κλείσει η οδός Στουρνάρη ενώ υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Στον χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκονται από το βράδυ της Πέμπτης 40 άτομα, τα οποία πραγματοποιούν συνελεύσεις, έχουν κρεμάσει πανό ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν από μικροφωνική εγκατάσταση συνθήματα.

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απευθύνουν κάλεσμα για την ενίσχυση των δυνάμεων που βρίσκονται εντός, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συνέλευση προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους αναφορικά με τις πορείες που έχουν εξαγγείλει.

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σε χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική και να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα υπάρχουν παντού περιπολίες καθώς και συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό.

 

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάδα μεταφέρουν τις υπηρεσίες τους 3 τράπεζες από το Σίτι του Λονδίνου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επιστολή από δήμαρχο, ιατρικούς συλλόγους και πρύτανη ΑΠΘ με αίτημα για περιοριστικά μέτρα όπως την Άνοιξη