Τραμπ: Του χορηγείται θεραπεία που δεν είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό – Ίσως είναι ο μοναδικός ασθενής που παίρνει αυτό το κοκτέιλ φαρμάκων

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κάλεσε τα εκατομμύρια των οπαδών του να μην φοβούνται τον κορονοϊό, ξεχνά όμως, όπως φαίνεται, ότι η θεραπεία που λαμβάνει δεν είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό.

«Νοιώθω καλύτερα απ’ ότι πριν από 20 χρόνια (…) Μην αφήσετε τον κορωνοϊό να σας πάρει τη ζωή», ανέφερε στο μήνυμά του μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός που νοσεί από την Covid-19 δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακα και τη θεραπεία που ο ίδιος λαμβάνει.

Προτού καν εισαχθεί ο Τραμπ στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ του είχε χορηγηθεί μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων, που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε 275 ασθενείς.

Όμως η θεραπεία αυτή δεν έχει λάβει ακόμη έκτακτη έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και διατέθηκε στον Τραμπ κατόπιν αιτήματος των γιατρών του, μόλις μία μέρα αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Φυσικά μιλάμε για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ (…)

Αλλά υπάρχουν και οι σχεδόν 210.000 Αμερικανοί που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες επειδή ήταν τόσο κακή η διαχείριση της πανδημίας. Και σίγουρα δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιους είδους θεραπεία», σχολίασε η δρ Σίμα Γιασμίν.

Προηγούμενο άρθροΓεωργιάδης για κορονοϊό: «… Όχι σε γενικό lockdown ή κλείσιμο της εστίασης στην Αττική – Ναι στην καθολική χρήση μάσκας»
Επόμενο άρθροΔΕΗ: Ποια είναι τα «δώρα» της επιχείρησης στους οικιακούς πελάτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ