Φωτιά στη Μόρια: Μέχρι αύριο η μεταφορά των 400 ασυνόδευτων παιδιών στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τη μεταφορά προανήγγειλε σήμερα το πρωί με ανάρτησή της στο Twitter η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ιλβα Γιόχανσον, η οποία ανέφερε ότι η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά και διαμονή τους στην ενδοχώρα. Τον συντονισμό της μεταφοράς και στέγασής τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Συμφώνησα ήδη για τη χρηματοδότηση σχετικά με την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει. Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι προτεραιότητα» επισημαίνει στο twitter η Ίλβα Γιόχανσον.

Με τη μεταφορά αυτή μηδενίζεται ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονταν στη Μόρια.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Μετανάστευσης, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των παιδιών που βρίσκονταν στο ΚΥΤ τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που διέμεναν εκτός ΚΥΤ στη Μόρια είχε ήδη μηδενιστεί. Συνολικά, ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών μειώθηκε κατά 54% από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2020.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στη Μόρια: Μεταβαίνει στη Λέσβο κυβερνητικό κλιμάκιο – Συνέντευξη Τύπου το απόγευμα
Επόμενο άρθροΈκκληση του Βερολίνου στις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν μετανάστες από τη Μόρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ