Χειροπέδες στη «σπείρα» του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η «σπείρα», οι οποίοι κάτω από τις δεκάδες κάμερες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεβαν από επιβάτες τσάντες και χειραποσκευές, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα.

Η τελευταία τους προσπάθεια να αφαιρέσουν μία τσάντα έγινε προχθές Πέμπτη, όταν δύο από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 38 και 46 ετών, έγιναν αντιληπτά την ώρα που έκλεψαν τσάντα από επιβάτιδα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου.
Ο 46χρονος έκλεψε την τσάντα και ο 38χρονος τον περίμενε σε κοντινή απόσταση με αυτοκίνητο σε ετοιμότητα για τη διαφυγή τους.
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και τελικά κατάφεραν να τους συλλάβουν.
Την Παρασκευή, η Αστυνομία συνέλαβε και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της σπείρας που είχε συσταθεί τουλάχιστον από τις 13 Αυγούστου 2020, με μοναδικό σκοπό τις κλοπές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Οι συλληφθέντες επέδειξαν ιδιαίτερες ικανότητες στο να αφαιρούν τσάντες χωρίς να το αντιλαμβάνεται γρήγορα το θύμα.
Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι αδιαφορούσαν για τις δεκάδες κάμερες του αεροδρομίου και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Καθημερινά περνούσαν πολλές φορές δίπλα από αστυνομικούς χωρίς να πτοούνται καθόλου.
Ο τρόπος δράσης τους ήταν μεθοδικά σχεδιασμένος και οργανωμένος.
Βασική προϋπόθεση για να κλέψουν, ήταν η απόσπαση της προσοχής του θύματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών από τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε ο 46χρονος να μπορεί να δράσει ανενόχλητος.

Προηγούμενο άρθροΤουρκικά ΜΜΕ: Μετακίνηση τεθωρακισμένων προς στην Ανδριανούπολη
Επόμενο άρθροΜελβούρνη: Αστυνομική βία σε γυναίκα που δεν φορούσε μάσκα (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ