3 άνθρωποι προσβλήθηκαν για δεύτερη φορά από τον Covid-19

Ένας ασθενής στην Ολλανδία και ένας άλλος στο Βέλγιο επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκαν ξανά από κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα (25/8/2020) το ολλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Κρούσμα επαναμόλυνσης από τον Covid-19 στο Χονγκ Κονγκ

Επιπλέον, χθες (24/8/2020), ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ εντόπισαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επαναμόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2. Πρόκειται για έναν άνδρα που επαναμολύνθηκε τεσσεράμισι μήνες αφού ιάθηκε από τη νόσο Covid-19.

Ολλανδός ασθενής με κορονοϊό

Σύμφωνα με το NOS, η ιολόγος Μάριον Κούπμανς δήλωσε ότι ο Ολλανδός ασθενής είναι ένας ηλικιωμένος με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κούπμανς εξήγησε ότι αν και κάποιοι άνθρωποι που ασθενούν για μεγάλο διάστημα από τον νέο κορονοϊό αναρρώνουν, μετά υποτροπιάζουν.

Η Κούπμανς, σύμβουλος της ολλανδικής κυβέρνησης, επεσήμανε ότι οι επαναμολύνσεις ήταν αναμενόμενες.

«Το γεγονός ότι εμφανίζεται κάποιος με επαναμόλυνση δεν με ανησυχεί.

Πρέπει να δούμε αν συμβαίνει συχνά, τόνισε.

Βέλγος ασθενής με Covid-19

Ο Βέλγος ασθενής είχε ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με το NOS.

Ωστόσο, ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ τόνισε ότι το γεγονός ότι ο ασθενής επαναμολύνθηκε «δεν είναι καλά νέα».

Έπειτα, εξήγησε ότι η περίπτωση του Βέλγου ασθενή δείχνει ότι τα αντισώματα που είχε αναπτύξει κατά την πρώτη μόλυνση δεν επαρκούσαν για να αποτρέψουν την επαναμόλυνσή του από ένα ελαφρά διαφορετικό στέλεχος του ιού.

Επίσης, ο ιολόγος πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές οι περιπτώσεις επαναμόλυνσης είναι σπάνιες ή αν υπάρχουν «πολλοί άλλοι άνθρωποι που ενδέχεται να επαναμολυνθούν από τον Covid-19 έπειτα από έξι ή επτά μήνες».

Τέλος, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια επαναμόλυνση από Covid-19, όπως οι τρεις ασθενείς στην Ολλανδία, το Βέλγιο και το Χονγκ Κονγκ, απαιτεί γενετικό έλεγχο του ιού και στην πρώτη και τη δεύτερη μόλυνση, ώστε να ελεγχθεί αν ο ιός διαφέρει λίγο στις δύο περιπτώσεις.

Προηγούμενο άρθροΟ Κουτσόπουλος απαντά στον Μπαλάφα για το Samano Festival
Επόμενο άρθροSAMANO FESTIVAL: Μια νέα μουσική γιορτή στην Άσκρη Βοιωτίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ