Σε ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς δεν τηρούσαν μέτρα κατά του κορονοϊού – Καταγγελία από τουρίστα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, μετά από καταγγελία τουρίστα στις 12.8.2020, ο οποίος διέμενε με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς.

Ο προαναφερόμενος τουρίστας υπέβαλε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΑΔ kataggelies@aead.gr καταγγελία, η οποία αφορούσε την απουσία μέτρων προστασίας της ξενοδοχειακής μονάδας από την ασθένεια Covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΔ, ο καταγγέλλων χαρακτήρισε την επιχείρηση ως βόμβα μετάδοσης του κορονοϊού, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Αρχών.

Επιπλέον, ο τουρίστας δήλωσε για το ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Κεφαλονιά ότι:

  • Οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.
  • Το προσωπικό του ξενοδοχείου παρότρυνε τους πελάτες να μην φορούν μάσκα.
  • Δεν τηρούνταν οι οριζόμενες αποστάσεις ασφαλείας των τραπεζιών
  • Περισσότερα από 25 άτομα βρίσκονταν ταυτοχρόνως στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στην ξενοδοχειακή επιχείρηση την ημέρα υποβολής της καταγγελίας (12.8.2020).

Οι αστυνόμοι διαπίστωσαν τρεις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους, στο εξωτερικό μπαρ και την κουζίνα, και επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Επιπλέον, διαπίστωσαν παράβαση για στέρηση βιβλιαρίου υγείας σε εργαζόμενο και συνέλαβαν με αυτόφωρη διαδικασία τον εργαζόμενο και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της ΕΑΔ αναφέρει, τέλος, ότι οι έλεγχοι και η συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου συνεχίζονται, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Προηγούμενο άρθροMαξίμου – Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ενόψει του αυριανού Συμβουλίου της ΕΕ
Επόμενο άρθροΕύβοια – Από την Παρασκευή το πρώτο επίδομα στους πλημμυροπαθείς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ