Μητσοτάκης σε Στόλτενμπεργκ: «Η πολιτική ίσων αποστάσεων είναι μη αποδεκτή»

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. – Τον ενημέρωσε για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. – Λίγο πριν συνομίλησε με τον Σαρλ Μισέλ. – Ο Νίκος Δένδιας είχε επικοινωνία με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Η επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη εντάσσεται στο μπαράζ διπλωματικών επαφών, μετά τη νέα κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σημειώνεται πως το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis βρίσκεται αυτή τη στιγμή 10 ναυτικά μίλια μέσα στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική ίσων αποστάσεων που τηρεί η Ευρωατλαντική Συμμαχία.

«Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο επικοινώνησε το απόγευμα.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον οποίο και ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο σχετικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, όπως ανέφερε η ανάρτηση του Υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter, για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ενημέρωσε τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here