Tη δολοφονία του Βάλτερ Λιούμπεκ ομολόγησε ο νεοναζί Στεφάν Ερνστ

«Εγώ πυροβόλησα, αναλαμβάνω την ευθύνη». Με αυτά τα λόγια, ο νεοναζί Στεφάν Έρνστ, παραδέχθηκε την ενοχή του για τη δολοφονία του επικεφαλής της κυβέρνησης του, Κάσελ, Βάλτερ Λιούμπεκ, στις 2 Ιουνίου του 2019 στη Γερμανία.

Στην ομολογία του, την οποία ανέγνωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο δικηγόρος του κατηγορούμενου νεοναζί, ο 46χρονος Στέφαν Ερνστ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και περιέγραψε την πράξη του ως «δειλή και αποτρόπαια», αποδίδοντάς την στις «λάθος απόψεις» οι οποίες, όπως είπε, τον καθοδηγούσαν.

«Ξέρω τι κάναμε εγώ και ο Χ. και θα παραμείνουμε για πάντα ασυγχώρητο»”, είπε ο κατηγορούμενος, μιλώντας και για τον φερόμενο ως συνεργό του. «Αυτό που κάναμε ήταν λάθος. Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει επειδή έχει διαφορετική άποψη. Επέτρεψα να με καθοδηγούν οι λάθος απόψεις και αναλαμβάνω για αυτό την ευθύνη», πρόσθεσε και δήλωσε ότι μετά το την ολοκλήρωση της δίκης επιθυμεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα «απομάκρυνσης από τον ναζισμό’.

Είπε ότι μυήθηκε στην ακροδεξιά ιδεολογία σε πολύ νεαρή ηλικία, από τον ίδιο τον πατέρα του, τον οποίο περιέγραψε ως «βαριά εξαρτημένο από το αλκοόλ και βίαιο προς τον ίδιο και την μητέρα του. Το μίσος για τους ξένους έγινε ο κοινός τόπος με τον πατέρα μου, που ήθελα να με αγαπάει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Πολλά κρούσματα από το Κιάτο στο νοσοκομείο Κορίνθου
Επόμενο άρθροΚοροοϊός – Lockdown στο Αμπερντίν λόγω έξαρσης των κρουσμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ