Μάτι: Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της τραγωδίας (pics)

Τρισάγιο στην Αργυρά Ακτή – «Ράγισε» καρδιές η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Για αδιανόητη τραγωδία σε μία σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία χαρακτήρισε την πυρκαγιά στο Μάτι, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από το Μάτι, όπου παρέστη στο μνημόσυνο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε:

«Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε

»Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι’ αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους.

»Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Αργυρά Ακτή, όπου πραγματοποιήθηκε Tρισάγιο.


Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Ηχητικό ντοκουμέντο – σοκ για την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας

Πυρκαγιά στο Μάτι-δημοσίευμα κόλαφος: «θάψτα- θα σε σκίσουμε-με την περιφερειάρχη θα τα βάλεις-μην δείξεις ονόματα-απλά ο άνεμος» (video)

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τα τέσσερα κενά ασφαλείας – Έρχονται πιο αυστηρά τεστ
Επόμενο άρθροΣύνοδος – Συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε, Σάντσεθ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ